epitkezes

Lakóházak, családi házak, kisvállalkozói telephelyek építésére, felújítására, bővítésére, korszerűsítésére biztosítására nyújt fedezetet az Allianz lakossági építés-szerelés biztosítás.

  • Többféle kiegészítő biztosítás közül választhat
  • Lehetősége van a biztosítási fedezet meghatározott szűkítésére (vihar-, hónyomás- és jégveréskár kizárására) és bővítésére egyaránt

Kinek ajánljuk?

Lakóházak, családi házak, kisvállalkozói telephelyek

  • építésére,
  • felújítására,
  • bővítésére,
  • korszerűsítésére nyújt fedezetet.

Kiterjed az épületekre, a beépítésre váró és beépített épülettartozékokra, épületvillamossági, épületgépészeti berendezésekre, valamint a munkavégzés eszközeire is. A biztosítási összeg tartalmazza a biztosított vagyontárgyak értékét és a kivitelezés költségeit is.

A terméket azoknak is kínáljuk, akiknek a finanszírozó a banki hitel folyósításához az építés időtartamára biztosítás megkötését írja elő.

Ki kötheti meg?

A biztosítást megkötheti az építtető, a beruházó vagy a kivitelező-fővállalkozó.

Mire köthető?

Az all risk típusú (minden kockázatra szóló) alapbiztosításban az építési-szerelési tevékenységhez szükséges valamennyi vagyontárgy biztosítható az olyan károkra, amelyek véletlenül és előre nem látható módon következtek be, és amelyek nem kizártak a biztosítási fedezetből.

Így biztosítottak az épületek, építmények, az építési helyszínen tárolt vagy már beépített épülettartozékok, építési anyagok, épületgépészeti, épületvillamossági berendezések és segédanyagok. A védelem ezeken túlmenően a munkavégzés eszközeire, a munkagépekre, felvonulási épületekre és a felszerelésekre is kiterjed.

Mennyi lehet a biztosítás időtartama?

A tartam minimum fél, maximum egy év lehet.
A biztosítás tartamának meghatározása az építés-szerelési tervdokumentáció alapján történik, és nem függ a folyósított hitel futamidejétől. Az egy évnél hosszabb ideig tartó beruházások esetén a fennmaradó időre új szerződés megkötésével hosszabbítható meg a biztosítási védelem.