ritmus

Amikor egy gyermek a felnőtté válás kezdetén akár a tanulmányai folytatása, akár a munkába állás miatt elhagyja a szülői házat, tele van vágyakkal és tervekkel az önálló életről.
Bár úgy érzi, a szüleire mindig számíthat, ezentúl már egyedül hozza meg döntéseit; legyen szó magánéleti vagy pénzügyi kérdésekről. Vár rá a nagybetűs ÉLET és csak rajta múlik, hogy hogyan és mikor sikerül elérnie azokat a célokat, amikről korábban álmodozott. Ezek a célok a személytől és az élethelyzettől függően, előre látható ritmusban változnak: saját lakás, családalapítás, gyermekvállalás, nagy utazások, új autó…

A legtöbb cél megvalósítása jelentős anyagi bázist igényel. Minél korábban ismeri fel valaki az ehhez szükséges megtakarításnak a jelentőségét és mértékét, annál kisebb erőfeszítést igényel az előteremtése.
Éppen ezért célszerű már fiatal korban olyan rendszeres megtakarítási formát választani, mely lehetőséget biztosít arra, hogy hosszú távon, rendszeres befizetésekkel legyen előteremthető a tervezett pénzösszeg.

Bár fiatal korban nehéz elhinni, hogy egy váratlan esemény (baleset, betegség) befolyásolja vagy megakadályozza a régóta szőtt tervek megvalósítását, mégis érdemes meggondolni, hogyan lehet kiküszöbölni ezt a lehetőséget.

A Ritmus megtakarítási program elsősorban azokra a baleseti kockázatokra vonatkozóan tartalmaz biztosítási védelmet, melyek e korosztály számára kiemelten fontosak az aktív, dinamikus életvitelből adódóan.